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See Headquarters Ruling Letter (HRL)
087271 dated January 17, 1991, (the
expressions ‘‘Made in China, Assembled
in Hong Kong’’ or ‘‘Knit in China,
Assembled in Hong Kong’’ were
acceptable under 19 U.S.C. 1304 and 19
CFR 134.46 indicating that the country
of origin of sweaters was China). But see
HRL 733564 dated August 10, 1990 (the
marking ‘‘Made in Canada’’ needed to
be removed from hoses manufactured in
Canada, after assembly with brass
fittings in Mexico, as the country of
origin of the assembled article was
Mexico pursuant to 19 CFR 10.22 and
the article could be marked ‘‘Assembled
in Mexico’’).

Due to the confusion generated by 19
CFR 10.22 concerning when it is
acceptable to use the words ‘‘Assembled
in,’’ in country of origin marking, this
section, effective August 5, 1996, will be
removed from the Customs Regulations
as part of a final document which
principally implemented Annex 311 of
the North American Free Trade
Agreement (T.D. 96–48, 61 FR 28932,
28955, June 6, 1996). That final rule
document also included an amendment
to 19 CFR 134.43(e) to provide for the
use of the phrases, ‘‘Assembled in
(country of final assembly),’’
‘‘Assembled in (country of final
assembly) from components of (name of
country or countries of origin of all
components),’’ or ‘‘Made in, or product
of, (country of final assembly),’’ as
methods of marking an imported article
when the country of origin of such
article is determined to be the country
in which it was finally assembled.

Accordingly, for all goods entered, or
withdrawn from warehouse, for
consumption on or after August 5, 1996,
the country of origin indicator,
‘‘Assembled in,’’ may be used for the
marking of imported articles only when
the country of origin of that article is
determined to be the country in which
the article was finally assembled.
Whether or not the article is eligible for
entry under subheading 9802.00.80,
HTSUS, will not be relevant to the use
of this marking.

Furthermore, as a result of the
amendment of 19 CFR 134.43(e), the
terms ‘‘Made in’’ and ‘‘Assembled in’’
are always words of similar meaning,
and it will no longer be acceptable to
use ‘‘Made in,’’ ‘‘Product of,’’ or words
of similar meaning, along with the
words ‘‘Assembled in’’ in a single
country of origin marking statement on
articles of foreign origin imported into
the United States.

However, the marking statute and
regulations allow for exceptions to the
marking requirements under certain
circumstances. One of these exceptions

concerns articles which cannot be
marked prior to, or after, importation
except at an expense that would be
economically prohibitive. See 19 U.S.C.
1304(a)(3) (C) and (K), and 19 CFR
134.32 (c) and (o).

In consideration of: (1) the fact that
the use of ‘‘Made in,’’ ‘‘Product of,’’ or
words of similar meaning, along with
the use of the words ‘‘Assembled in’’ in
a single country of origin marking
statement has been acceptable until the
amendment of 19 CFR 134.43(e), and
many articles or labels containing such
statements may have already been
made; (2) the expectation that many
individual requests will be received for
marking exceptions on the ground of
economic prohibitiveness; and (3) the
importance of providing uniform
Customs treatment, Headquarters has
made a general finding under these
circumstances that it would be
economically prohibitive to require the
marking of imported foreign articles
(either before or after importation) in
compliance with 19 CFR 134.43(e), as
amended, as of the effective date of the
new regulations. This general marking
exception shall be granted for all
imported foreign articles marked ‘‘Made
in,’’ ‘‘Product of,’’ or words of similar
meaning, such as ‘‘Knit in,’’ along with
the use of the words ‘‘Assembled in’’ in
a single country of origin marking
statement, for a period not to exceed
three (3) months from the effective date
of 19 CFR 134.43(e), as amended, (i.e.,
no later than November 5, 1996), which
Customs views as a reasonable period of
time for the exhaustion of existing
inventory. Please note that, if
information is obtained that the above
articles or labels were made after August
5, 1996, this general marking exception
will not apply.

Dated: July 11, 1996.
Stuart P. Seidel,
Assistant Commissioner, Office of
Regulations and Rulings.
[FR Doc. 96–18135 Filed 7–18–96; 8:45 am]
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SUMMARY: The Food and Drug
Administration (FDA) is announcing a
continuation of the partial extension of
the compliance date for a provision of
the final rule published in the Federal
Register of August 3, 1993 (58 FR
41348). The document revised the
current good manufacturing practice
(CGMP) regulations for certain labeling
control provisions. In the Federal
Register of April 28, 1995 (60 FR
20897), FDA partially extended the
compliance date to August 2, 1996, for
that part of the final rule pertaining to
items of cut labeling other than
immediate container labels. This
document extends the compliance date
to August 1, 1997. FDA is taking this
action to afford the industry sufficient
time to purchase necessary equipment
or to take other steps necessary to
comply with certain provisions of the
final rule, and to provide additional
time for the agency to consider any
revisions to the final rule.
DATES: Efffective July 19, 1996, the date
for compliance with § 211.122(g) (21
CFR 211.122(g)) for items of labeling
(other than immediate container labels)
is now extended to August 1, 1997. The
date of compliance for all other
provisions of the final rule published
August 3, 1993 (58 FR 41348) remains
August 3, 1994.
FOR FURTHER INFORMATION CONTACT:

Thomas C. Kuchenberg, Center for
Drug Evaluation and Research
(HFD–7), Food and Drug
Administration, 7500 Standish Pl.,
Rockville, MD 20855, 301–594–
1046, or

Paul J. Motise, Center for Drug
Evaluation and Research (HFD–
325), Food and Drug
Administration, 7500 Standish Pl.,
Rockville, MD 20855, 301–594–
0098.

SUPPLEMENTARY INFORMATION: In the
Federal Register of August 3, 1993 (58
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FR 41348), FDA published a final rule
that amended the labeling control
provisions in the CGMP regulations.
The final rule defined the term ‘‘gang-
printed labeling,’’ specified conditions
for the use of gang-printed or cut
labeling, exempted manufacturers that
employ certain automated inspection
systems from labeling reconciliation
requirements, and made other revisions
intended to reduce the frequency of
drug product mislabeling and associated
drug product recalls. One of the three
special control options for cut labeling
is the use of ‘‘appropriate electronic or
electromechanical equipment to
conduct a 100-percent examination for
correct labeling during or after
completion of finishing operations’’
(§ 211.122(g)(2)).

In response to two citizen petitions
requesting certain amendments to
§ 211.122(g) as it applies to cut labeling,
a stay of the effective date, and
reopening of the administrative record,
FDA, in the Federal Register of August
2, 1994 (59 FR 39255), granted a partial
extension of the compliance date for
certain provisions of § 211.122(g) to
August 3, 1995, and a limited reopening
of the administrative record. In the
Federal Register of April 28, 1995 (60
FR 20897), FDA granted a further partial
extension of the compliance date to
August 2, 1996.

FDA extended the compliance date to
provide industry with additional time to
comply with certain provisions of the
final rule. FDA found that additional
time was needed to locate, install, and
validate scanning equipment and other
necessary equipment to orient items
properly for bar code scanning because
there was a shortage of contract
engineering personnel employed by
some drug manufacturers to evaluate,
select, purchase, install, qualify, and
validate labeling verification systems.

FDA reopened the administrative
record to receive additional comments
on the application of § 211.122(g) to
items of labeling (other than the
immediate container label) as defined in
section 201(m) of the Federal Food,
Drug, and Cosmetic Act (21 U.S.C.
321(m)), and whether § 211.122(g)
expanded the proposed scope of the
provision from immediate container
labels to all drug product labeling.

FDA has held a number of meetings
with representatives of the labeling
industry and others to determine control
options available through current
technology and to evaluate this
information in light of comments
received during the extended comment
period. To assess this information
adequately, provide industry with
adequate time to comply fully with a

final regulation, and provide additional
time for FDA to consider any revisions
to the final rule, the agency is extending
to August 1, 1997, the compliance date
for § 211.122(g) as it applies to items of
labeling other than the immediate
container label.

FDA’s determination as to whether
§ 211.122(g) will be retained as
currently codified or whether it will be
revised will be published in a future
issue of the Federal Register. The
compliance date for the remainder of
§ 211.122, including § 211.122(g) as it
applies to immediate container labels,
was August 3, 1994. The agency
emphasizes that, under 21 CFR 211.125,
a waiver of labeling reconciliation is
conditioned on a 100-percent
examination for correct labeling
performed in accordance with
§ 211.122(g)(2).

Dated: July 11, 1996.
William K. Hubbard,
Associate Commissioner for Policy
Coordination.
[FR Doc. 96–18285 Filed 7–18–96; 8:45 am]
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and Drug Regulations

AGENCY: Food and Drug Administration,
HHS.
ACTION: Final rule.

SUMMARY: The Food and Drug
Administration (FDA) is revoking
certain regulations regarding animal
food and animal drugs that are obsolete
or no longer necessary to achieve public
health goals. These regulations have
been identified for revocation as the
result of a page-by-page review of the
agency’s regulations. This regulatory
review is in response to the
administration’s ‘‘Reinventing
Government’’ initiative which seeks to
streamline Government to ease the
burden on regulated industry and
consumers. These regulations are being
consolidated in order to respond to
‘‘Reinventing Government.’’

EFFECTIVE DATE: August 19, 1996.
ADDRESSES: Submit written comments
to the Dockets Management Branch
(HFA–305), Food and Drug
Administration, 12420 Parklawn Dr.,
rm. 1–23, Rockville, MD 20857.
FOR FURTHER INFORMATION CONTACT:
Kristi O. Smedley, Center for Veterinary
Medicine (HFV–238), Food and Drug

Administration, 7500 Standish Pl.,
Rockville, MD 20855, 301–594–1737.
SUPPLEMENTARY INFORMATION:

I. Background
On March 4, 1995, President Clinton

announced plans for the reform of the
Federal regulatory system as part of the
administration’s ‘‘Reinventing
Government’’ initiative. In his March 4
directive, the President ordered all
Federal agencies to conduct a page-by-
page review of all of their regulations
and to ‘‘eliminate or revise those that
are outdated or otherwise in need of
reform.’’ In the Federal Register of
October 13, 1995 (60 FR 53480), FDA
provided its initial efforts in
implementing the President’s plan. The
proposed rule announced regulations
that FDA intended to eliminate based on
the page-by-page review.

The agency received no comments
regarding their intention to eliminate
any of the regulations that cover animal
food or animal drug regulations.
Therefore the agency is removing the
following regulations:

1. Section 500.49 Chlorofluorocarbon
propellants (21 CFR 500.49). This
section prohibits the use of
chlorofluorocarbons as propellants in
self-pressurized containers in animal
drugs. Chlorofluorocarbons are
prohibited by the Clean Air Act
Amendments of 1990 (42 U.S.C. 7671)
and can no longer be marketed for this
use. This section is unnecessary because
coverage in § 2.125 (21 CFR 2.125) of
this prohibition is sufficient.

2. Section 505.3 Warnings on animal
drugs intended for administration to
diseased animals (21 CFR 505.3). This
section states that no warning or caution
statements recommended for use in the
labeling of animal drugs intended for
administration to diseased animals shall
be construed to suggest or imply that a
product of diseased animals is suitable
for food use. This provision cautions
against misuse of language in § 505.20
(21 CFR 505.20) which is now being
withdrawn and is, therefore,
unnecessary.

3. Section 505.20 Recommended
animal drug warning and caution
statements. This section provides
recommended animal drug warning and
caution statements for specific drugs.
The statements provided are voluntary
label statements that do not contain
requirements and need not appear in the
CFR.

4. Part 507—Thermally Processed
Low-Acid Foods Packaged in
Hermetically Sealed Containers (21 CFR
part 507). This part contains the criteria
that apply in determining whether the
facilities, methods, practices, and
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