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blood accompanied by any necessary
supporting documentation.

(2) If your request does not meet these
requirements, the deciding Bureau
official may deny the request without
further review. If your request meets
these requirements, the deciding Bureau
official will examine the Bureau records
and any other information that you
provide, and will make a decision.

(c) The deciding Bureau official must
notify you in writing of a decision
issued under this section. The
notification must:

(1) Include a statement that the
decision may be appealed under 25 CFR
part 70;

(2) Identity the official to whom you
may appeal; and

(3) Enclose a copy of subpart E of this

art.

(d) The deciding Bureau official’s
decision must be delivered to you by
certified mail, return receipt requested,
at the address appearing on your request
or change of address received by the
deciding Bureau official, or in person. If
the notification of the decision is
delivered in person, you will be
required to sign and date an
acknowledgment that you received both
the notification and a copy of subpart E.
You will be provided a copy of this
acknowledgment as a receipt.

(e) If you disagree with a decision
made under this section, you may file
an appeal if you are named in the CDIB
or the amendment or invalidation of the
CDIB. You may authorize a
representative, including an attorney, to
file an appeal in your behalf.

§70.38 Can my Certificate of Degree of
Indian or Alaska Native Blood be sent to an
authorized third party?

Yes. Upon your request, the CDIB may
be sent or released to an authorized
representative or other designated third
party.

Dated: April 7, 2000.

Kevin Gover,

Assistant Secretary—Indian Affairs.

[FR Doc. 00-9421 Filed 4-17-00; 8:45 am]
BILLING CODE 4310-02-P

DEPARTMENT OF VETERANS
AFFAIRS

38 CFR Part 1
RIN 2900-AJ49

Outer Burial Receptacles

AGENCY: Department of Veterans Affairs.
ACTION: Proposed rule.

SUMMARY: By statute the Department of
Veterans Affairs (VA) is authorized to

provide a monetary allowance for each
new burial in a VA national cemetery
where a privately-purchased outer
burial receptacle is used in lieu of a
government-furnished graveliner. This
document proposes to establish a
mechanism for implementing these
provisions.

DATES: Comments must be received on
or before June 19, 2000.

ADDRESSES: Mail or hand-deliver
written comments to: Director, Office of
Regulations Management (02D),
Department of Veterans Affairs, 810
Vermont Ave., NW, Room 1154,
Washington, DC 20420; or fax comments
to (202) 273-9289; or e-mail comments
to “OGCRegulations@mail.va.gov’.
Comments should indicate that they are
submitted in response to “RIN 2900—
AJ49.” All comments received will be
available for public inspection in the
Office of Regulations Management,
Room 1158, between the hours of 8 a.m.
and 4:30 p.m., Monday through Friday
(except holidays).

FOR FURTHER INFORMATION CONTACT: Ken
Greenberg, Staff Assistant, Office of
Operations Support (402), National
Cemetery Administration, Department
of Veterans Affairs, 810 Vermont
Avenue, NW, Washington, DC 20420.
Telephone: 202-273-5179 (this is not a
toll-free number).

SUPPLEMENTARY INFORMATION: Public
Law 100-322 authorizes VA to provide
a graveliner at no cost to the family for
the casketed remains of individuals
buried in open national cemeteries.
Typically, a graveliner is pre-cast
concrete or thermoplastic in the form of
a box with a removable lid. The casket
is placed inside the graveliner which
assist in maintaining the integrity of the
soil around the grave by reducing the
likelihood of a sunken grave.

Public Law 104-275 was enacted on
October 9, 1996. The Public Law
allowed VA to provide a monetary
allowance for each new burial in a VA
national cemetery where a privately-
purchased outer burial receptacle is
used in lieu of a government-furnished
graveliner.

Under the Public Law, the monetary
allowance is equal to the average cost of
the government-furnished graveliner
which would have been furnished,
minus any administrative costs incurred
by VA. As an example, if it costs VA an
average of $125 to purchase a graveliner
and the administrative cost to process
an allowance for a privately-purchased
outer burial receptacle is $10, VA would
pay a monetary allowance of $115
toward the cost of the privately-
purchased outer burial receptacle. VA
would update the allowance annually

by notice in the Federal Register to
reflect the current average cost of
purchasing graveliners by VA minus the
administrative cost for VA to process
the allowance. Under the proposed rule,
the next allowance payable for
interments occurring during the period
from October 9, 1996, through December
31, 1999, would be the rate determined
for fiscal year 1999. This would reduce
the administrative burden required to
calculate allowances, and would
expedite payment to recipients. Further,
this is warranted since the average cost
to the government to purchase
graveliners has not varied significant
since 1996.

The average cost of graveliners would
not include graveliners procured and
pre-placed in gravesites as part of
cemetery gravesite development projects
or double depth graveliners. The costs
of these two types of graveliners
purchased are not representative of the
cost of a single-depth graveliner
purchased for installation at the time of
interment. The double depth liners hold
two caskets, whereas the single depth
liners hold one casket. Pre-placed liners
are procured as part of a larger gravesite
development construction project.

The proposed rule provides that an
application for payment of the monetary
allowance would not be required.
Currently, all information necessary for
identifying the individual entitled to
payment of the monetary allowance is
included in information already being
collected under the National Cemetery
Administration’s Burial Operation
Support System (BOSS).

Further, we have a method for
determining in almost all cases those
individuals entitled to the allowance for
purchasing outer burial receptacles
prior to January 1, 2000. In almost all
cases when an outer burial receptacle
was purchased, the person listed as the
next of kin paid for it. Accordingly, we
believe there is a basis for a
presumption that such person paid for
the outer burial receptacle. Accordingly,
for burials during the period October 9,
1996, through December 31, 1999, the
allowance would be paid to the person
identified as the next of kin in records
contained in the BOSS. However, if a
person who is not listed as the next of
kin provides evidence that he or she
paid for the outer burial receptacle, the
allowance would be paid instead to that
person.

In burials where a casket already
exists in a grave with or without a
graveliner, placement of a second casket
in an outer burial receptacle would not
be permitted in the same grave unless
the national cemetery director
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determines that the already interred
casket would not be damaged.

Regulatory Flexibility Act

The Secretary certifies that this
proposed rule would not have a
significant economic impact on a
substantial number of small entities as
they are defined in the Regulatory
Flexibility Act, 5 U.S.C. 601-612. The
proposed rule would not affect the sale
of outer burial receptacles. Further, the
basic provisions of the proposed rule
reflect statutory requirements.
Accordingly, pursuant to 5 U.S.C.
605(b), the proposed rule is exempt
from the initial and final regulatory
flexibility analyses requirements of
sections 603 and 604.

Catalog of Federal Domestic Assistance
Number for programs affected by this
regulation is 64.201.

List of Subjects in 38 CFR Part 1

Administrative practice and
procedure, Archives and records,
Cemeteries, Claims, Courts, Flags,
Freedom of information, Government
contracts, Government employees,
Government property, Infants and
children, Inventions and patents,
Investigations, Parking, Penalties, Postal
Service, Privacy, Reporting and
recordkeeping requirements, Seals and
insignia, Security measures, wages.

Approved: March 13, 2000.
Togo D. West, Jr.,
Secretary of Veterans Affairs.

For the reasons set out in the
preamble, 38 CFR part 1 is proposed to
be amended as follows:

PART 1—GENERAL PROVISIONS

1. The authority citation for part 1
continues to read as follows:

Authority: 38 U.S.C. 501(a), unless
otherwise noted.

2. Section 1.629 is added to read as
follows:

§1.629 Monetary allowance in lieu of a
government-furnished outer burial
receptacle.

(a) Definitions. Outer Burial
Receptacle. For the purpose of this
section, an outer burial receptacle
means a graveliner, burial vault, or other
similar type of container for a casket.

(b) Purpose. This section provides for
payment of a monetary allowance for an
outer burial receptacle for any interment
in a VA national cemetery where a
privately-purchased outer burial
receptacle has been used in lieu of a
government-furnished graveliner.

(c) Second Interments. In burials
where a casket already exists in a grave
with or without a graveliner, placement

of a second casket in an outer burial
receptacle will not be permitted in the
same grave unless the national cemetery
director determines that the already
interred casket will not be damaged.

(d) Payment of monetary allowance.
VA will pay a monetary allowance for
each burial in a VA national cemetery
where a privately-purchased outer
burial receptacle was used on and after
October 9, 1996. For burials on or after
January 1, 2000, the person identified in
records contained in the National
Cemetery Administration Burial
Operations Support System as the
person who privately purchased the
outer burial receptacle will be paid the
monetary allowance. For burials during
the period October 9, 1996, through
December 31, 1999, the allowance will
be paid to the person identified as the
next of kin in records contained in the
National Cemetery Administration
Burial Operations Support System based
on the presumption that such person
privately purchased the outer burial
receptacles (however, if a person who is
not listed as the next of kin provides
evidence that he or she privately
purchased the outer burial receptacle,
the allowance will be paid instead to
that person). No application is required
to receive payment of a monetary
allowance.

(e) Amount of the allowance. (1) For
calendar year 2000 and each calendar
year thereafter, the allowance will be
the average cost, as determined by VA,
of government-furnished graveliners,
less the administrative costs incurred by
VA in processing and paying the
allowance.

(i) The average cost of government-
furnished graveliners will be based
upon the actual average cost to the
government of such graveliners during
the most recent fiscal year ending prior
to the start of the calendar year for
which the amount of the allowance will
be used. This average cost will be
determined by taking VA’s total cost
during that fiscal year for single-depth
graveliners which were procured for
placement at the time of interment and
dividing it by the total number of such
graveliners procured by VA during that
fiscal year. The calculation shall
exclude both graveliners procured and
pre-placed in gravesites as part of
cemetery gravesite development projects
and all double-depth graveliners.

(ii) The administrative costs incurred
by VA will consist of those costs that
relate to processing and paying an
allowance, as determined by VA, for the
calendar year ending prior to the start of
the calendar year for which the amount
of the allowance will be used.

(2) For calendar year 2000 and each
calendar year thereafter, the amount of
the allowance for each calendar year
will be published in the “Notices”
section of the Federal Register. The
Federal Register Notice will also
provide, as information, the determined
average cost of government-furnished
graveliners and the determined amount
of the administrative costs to be
deducted.

(3) The published allowance amount
for interments which occur during
calendar year 2000 will also be used for
payment of any allowances for
interments which occurred during the
period from October 9, 1996, through
December 31, 1999.

(Authority: 38 U.S.C. 2306(d)).

[FR Doc. 00-9602 Filed 4—17-00; 8:45 am]
BILLING CODE 8320-01-P

ENVIRONMENTAL PROTECTION
AGENCY

40 CFR Part 52
[PA 4091b; FRL—6569-1]

Approval and Promulgation of Air
Quality Implementation Plans;
Pennsylvania; Approval of VOC and
NOx RACT Determinations for
Individual Sources

AGENCY: Environmental Protection
Agency (EPA).
ACTION: Proposed rule.

SUMMARY: EPA is proposing to approve
revisions to the Commonwealth of
Pennsylvania’s State Implementation
Plan (SIP). The revisions impose
reasonably available control technology
(RACT) on twenty-six major sources of
volatile organic compounds (VOC) and
nitrogen oxides (NOx) located in
Pennsylvania. EPA is proposing these
revisions to establish RACT
requirements in accordance with the
Clean Air Act. In the “Rules and
Regulations” section of this Federal
Register, EPA is approving the State’s
SIP submittal as a direct final rule
without prior proposal because the
Agency views this as a noncontroversial
submittal and anticipates no adverse
comments. A more detailed description
of the state submittal and EPA’s
evaluation are included in the Technical
Support Documents (TSD) prepared in
support of this rulemaking action. A
copy of the TSD’s are available, upon
request, from the EPA Regional Office
listed in the ADDRESSES section of this
document. If EPA receives no adverse
comments, EPA will not take further
action on this proposed rule. If EPA
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