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9 17 CFR 200.30–3(a)(12).
1 15 U.S.C. 78s(b)(1).
2 17 CFR 240.19b–4.
3 The Board submitted a new Form 19b–4, which

replaced the original filing (‘‘Amending No. 1’’).
Specifically, Amendment No. 1 amended MSRB
Rules G–38 and G–8 to clarify that the name of the
consultant is obtained from the consultant
agreement. Amendment No. 1 also revised the filing
to include the statutory basis for the proposed rule
change.

4 Securities Exchange Act Release No. 43568
(Nov. 15, 2000), 65 FR 70371.

5 See Amendment No. 1, supra note 3.
6 See Rule G–38 Question and Answer number 1

dated November 18, 1996, MSRB Rule Book
(January 1, 2000) at 210. The Rule G–38 Questions
and Answers are also posted on the Board’s web
site at www.msrb.org.

7 In approving this proposal, the Commission has
considered the proposal rule’s impact on efficiency,
competition, and capital formation. 15 U.S.C. 78c(f).

8 15 U.S.C. 78o–4(b)(2)(C).

9 See Securities Exchange Act Release No. 42205
(December 7, 1999), 64 FR 69808 (December 14,
1999).

For the Commission, by the Division of
Market Regulation, pursuant to delegated
authority.9

Margaret H. McFarland,
Deputy Secretary.
[FR Doc. 01–2818 Filed 2–1–01; 8:45 am]
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I. Introduction
On January 27, 2000, the Municipal

Securities Rulemaking Board (‘‘Board’’
or ‘‘MSRB’’) submitted to the Securities
and Exchange Commission
(‘‘Commission’’), pursuant to Section
19(b)(1) of the Securities Exchange Act
of 1934 (‘‘Act’’) 1 and Rule 19b–4
thereunder,2 a proposed rule change
amending Rule G–38, on consultants,
Rule G–8, on books and records, and
Section IV of Form G–37/G–38 and the
attachment page to the form. The Board
filed Amendment No. 1 to the proposed
rule change on November 15, 2000.3
The proposed rule change was
published for comment in the Federal
Register on November 22, 2000.4 The
Commission received on the proposal.
This order approves the proposal, as
amended.

II. Description of the Proposal
The Board believes that the current

language of Rules G–38 and G–8 and the
formats of Form G–37/G–38, the
attachment page, and the Instructions,
are not as clear as they could be about
the information required for identifying
a consultant. The Board states that it has
received inquiries from dealers that
have indicated that there is confusion
about certain information required to be
reported in Section IV of Form G–37/G–
38 as well as the attachment page to the

form. The proposed rule change would
amend Rule G–38 to remove the
separate references to the consultant’s
company name from the requirements
regarding the consultant agreement, the
disclosure to issuers, and the disclosure
to the Board. In addition, the proposed
rule change would remove the
requirement in Rule G–8 for dealers to
maintain a separate record of the
consultant’s company name. The
proposed rule change would also amend
Rules G–8(a)(xviii)(A) and G–38(d) and
(e) to add the phrase ‘‘pursuant to the
Consultant Agreement’’ after the
consultant’s name.5 The proposed rule
change would also revise the formats of
Section IV of Form G–37/G–38 and the
attachment page to state ‘‘Name of
Consultant (pursuant to Consultant
Agreement)’’ and delete the reference to
the ‘‘Consultant Company Name.’’ Thus,
a dealer would provide the name of an
individual, if the consultant is an
individual, or of a company, if the
consultant is a company, depending
upon whether the dealer has entered
into a consultant agreement with an
individual or a company.

Another area addressed by the
proposed rule change concerns the role
of the consultant. Pursuant to Rule G–
38, a dealer is required to include
within the consultant agreement the role
of the consultant, to disclose this role to
the issuer and to the Board and,
pursuant to Rule G–8, to maintain a
record of the role. The Instructions for
Completing and Filing Form G–37/G–38
state that, in describing a consultant’s
role, a dealer should include the state or
geographic area in which the consultant
is working on behalf of the dealer. In
addition, the Board issued a Question
and Answer notice on Rule G–38 in
which it stated that dealers must
include the state or geographic area in
which the consultant is working on
behalf of the dealer.6

III. Discussion
The Commission finds that the

proposed rule change is consistent with
the requirements of the Act and the
rules and regulations thereunder.7 In
particular, the Commission finds that
the proposed rule change is consistent
with Section 15B(b)(2)(C) 8 of the Act.
Section 15B(b)(2)(C) of the Act requires,

among other things, that the rules of the
Board be designed to prevent fraudulent
and manipulative acts and practices, to
promote just and equitable principles of
trade, to remove impediments to and
perfect the mechanism of a free and
open market, and, in general, to protect
investors and the public interest.

The Commission believes that the
proposed rule change should assist
brokers, dealers and municipal
securities dealers with complying with
their obligations under MSRB Rules G–
37/38 and Form G–37/38. Specifically,
the Commission believes that the
proposed rule change should make clear
whether the individual consultant’s or
the consultant company’s name must be
disclosed on Form G–37/38. Under the
proposed rule change a dealer must
review its consultant agreement to
determine whether its consultant is an
individual or a company. If the
consultant agreement is with an
individual, then only the individual’s
name need be reported on the form and
not a company name. Conversely, if the
consultant agreement is with a
company, only the company’s name
need be reported and not an
individual’s name. The Commission
believes that deleting from Rule G–38
and Form G–37/38 references to
‘‘consultant company name’’ will
eliminate existing ambiguities resulting
from the requirement that information
regarding both an individual and a
company be provided.

In addition, the Commission believes
that amending Rules G–8(a)(xviii)(A)
and G–38(d)(e) to add the phrase
‘‘pursuant to the Consultant Agreement’’
after the consultant’s name will make
clear that dealers are to look to their
consultant agreement in determining
whether the consultant is an individual
or a company. Furthermore, the
Commission believes that revising Rules
G–38 and G–8 to explicitly require
reporting of the state or georgraphic area
in which a consultant is working on
behalf of a dealer will ensure that the
Board receive this information that is
currently required by the Instructions to
Form G–37/38.

Finally, the Commission notes that
pursuant to recent amendments to Rules
G–38, G–8, and G–37,9 If an individual
is a consultant, the individual will relay
to the dealer his or her reportable
political contributions, reportable
political party payments, and the
reportable contributions and reportable
payments of any political action
committee (‘‘PAC’’) controlled by the
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10 15 U.S.C. 78s(b)(2).
11 17 CFR 200.30–3(a)(12).
1 15 U.S.C. 78s(b)(1).
2 17 CFR 240.19b–4.

3 On January 23, 2001, the Commission approved
NASD rules 6210 through 6260 relating to reporting
and dissemination of transaction information on
eligible fixed income securities, and granted
accelerated approval to Amendment No. 4 to those
rules. Securities Exchange Act Release No. 43873
(January 23, 2001).

4 The NASD filed Amendment No. 4 to SR–
NASD–99–65 on January 5, 2001.

individual. If the consultant is a
company, the company will relay its
reportable contributions and reportable
payments to the dealer, as well as those
made by any partner, director, officer or
employee of the consultant who
communicates with issuers to obtain
municipal securities business on behalf
of the dealer, and any PAC controlled by
the consultant or any partner, director,
officer or employee of the consultant
who communicates with issuers to
obtain municipal securities business or
behalf of the dealer. Dealers will report
this contribution and payment
information to the Board on Form G–37/
G–38 by contributor category (i.e.,
company, individual, company
controlled PAC, or individual controlled
PAC).

IV. Conclusion

It is Therefore Ordered, pursuant to
Section 119(b)(2) 10 of the Act, that the
proposed rule change, as amended (SR–
MSRB–00–02) is approved.

For the Commission, by the Division of
Market Regulation, pursuant to delegated
authority.11

Margaret H. McFarland,
Deputy Secretary.
[FR Doc. 01–2849 Filed 2–1–01; 8:45 am]
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Pursuant to section 19(b)(1) of the

Securities Exchange Act of 1934
(‘‘Act’’) 1 and Rule 19b–4 thereunder,2
notice is hereby given that on January 5,
2001, the National Association of
Securities Dealers, Inc. (‘‘NASD’’ or
‘‘Association’’) filed with the Securities
and Exchange Commission
(‘‘Commission’’) the proposed rule
change as described in Items, I, II, and
III below, which Items have been
prepared by the NASD. The
Commission is publishing this notice to
solicit comments on the proposed rule
change from interested persons.

I. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Terms of Substance of
the Proposed Rule Change

The NASD proposes to amend NASD
Rule 6230(b) to require trade reports in
transactions in eligible fixed income
securities between two members to be
filed with the NASD by each member.
Below is the text of the proposed rule
change. Proposed new language is
underlined; proposed deletions are in
brackets.
* * * * *

6200. TRADE REPORTING AND
COMPARISON ENTRY SERVICE
(TRACE)

* * * * *

6230. Transaction Reporting

(a) No change.
(b) Which Party Reports Transaction
Trade data input obligations are as

follows:
(1) In transactions between two

members, both members [the member
representing the sell-side] shall submit
a trade report to TRACE;

(2) In transactions involving a
member and a non-member, including a
customer, the member shall submit a
trade report to TRACE.

(c)–(f) No change.
* * * * *

II. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Purpose of, and
Statutory Basis for, the Proposed Rule
Change

In its filing with the Commission, the
NASD included statements concerning
the purpose of, and basis for, the
proposed rule change and discussed any
comments it received on the proposed
rule change. The text of these statements
may be examined at the places specified
in Item IV below. The NASD has
prepared summaries, set forth in
sections A, B, and C below, of the most
significant aspects of such statements.

A. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Purpose of, and
Statutory Basis for, the Proposed Rule
Change

1. Purpose

In conjunction with the Commission’s
approval of rules governing the NASD’s
Trade Reporting and Comparison Entry
Service (‘‘TRACE Rules’’ or ‘‘Rule 6200
Series’’) (SR–NASD–99–65),3 NASD is

proposing an amendment to NASD Rule
6230(b). The proposed amendment
would require a member to submit a
trade report to the NASD if the member
is either the buy- or the sell-side of a
transaction in an eligible fixed income
security under the Rule 6200 Series.
Rules 6230(b), as approved, currently
requires only the member who
represents the sell-side to submit a trade
report to the NASD.

The Association is proposing the
amendment to Rule 6230(b) to provide
for reporting by both the buy- and sell-
side of the transaction (‘‘dual trade
reporting’’) in order to improve the
quality of the transaction data for
surveillance purposes. The amendment
is proposed in lieu of previously
proposed rule 6231, which the
Association deleted from SR–NASD–
99–65 when it filed Amendment No. 4
thereto.4 Deleted rule 6231 would have
required that both sides to a trade
submit to the NASD duplicate copies of
the transaction information they
submitted to their registered clearing
agency for purposes of clearance and
settlement of their trades. The
Association deleted proposed rule 6231
from the rule 6200 Series in response to
industry comments. Although the
Association deleted from SR–NASD–
99–95 proposed rule 6231 based on
industry comments that the proposed
rule was overly burdensome, for
regulatory purposes the NASD
represents that it must receive reports
from both sides of trades in eligible
fixed income securities. As a result, the
NASD is proposing to amend rules
6230(b) because the amended provision
would provide the NASD with the
information it believes is necessary to
conduct market surveillance. In
addition, the proposed revision to rule
6230(b) is believed to be less
burdensome to the industry than
previously proposed rule 6231 for the
following reason. As previously
structured, the TRACE rules would have
required members to engage in two
software development efforts—one to
comply with the requirement to report
sell-side information within one hour to
the Association in rule 6230 and
another to meet the requirements of
Rule 5231 for the submission of clearing
information at the close of business. The
proposed amendment to rule 6230(b)
will allow members to engage in one
software development effort to comply
with TRACE requirements.

Although the Association’s proposal
will require the dual real-time reporting
of sell-side and buy-side trade
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